Dag van de vrijwilliger

Op zaterdag 19 augustus verwelkomt Volley Vlaanderen alle vrijwilligers aan de topsporthal in Gent. 

Wat staat er te gebeuren?

Op zaterdag 19 augustus is het EK-Dag van de Vrijwilliger. Vrijwilligers zijn het kloppende hart van onze clubs. Daarom hebben we al onze clubs 5 codes bezorgd om hun vrijwilligers met voordeel op het EuroVolley te kunnen uitnodigen.

Ook op onze evenementen (zoals het EK) en binnen onze federatie zijn vrijwilligers cruciaal. Ze worden tijdens het kampioenschap allen uitgenodigd als appreciatie voor hun inzet. 

Wat staat er verder nog op het programma?
17.00 u.: Wedstrijd Oekraïne vs Hongarije
18.00 - 19.30 u.: Interactieve keynote door Lien Berton
20.00 u.: Wedstrijd Slovenië vs Yellow Tigers

Meer info over deze workshop kan je hieronder terugvinden.

Keynote Lien Berton - Vrijwilligerswerking van de toekomst!

Sportclubs bestaan in allerlei soorten maten en gewichten: groot, klein, gericht op competitie, gericht op gezelligheid, met een uitgebreide of beperkte vrijwilligerswerking, enz. In deze sessie brengen we de grootste uitdagingen die sportclubs ervaren in kaart. Er wordt namelijk veel verwacht van onze vrijwilligers/bestuurders: naast het sportief beleid uittekenen, moeten ze daarnaast ook nog eens sterk zijn in administratie, regelgeving, boekhouding, communicatie, people management, enz. Hoe ga je als sportclub met deze hedendaagse uitdagingen om? Welke troeven kunnen jouw sportclub rugwind geven? Aan de hand van enkele, uit het Vlaamse verenigingsleven gegrepen, verhalen willen we je inspireren om op een veerkrachtige manier je sportclub te besturen.

Deze uiteenzetting is gericht naar clubbestuurders, vormgevers van het vrijwilligersbeleid in federaties en onze clubs, de vrijwilligersverantwoordelijke of iedereen die zich aangesproken of geïnteresseerd voelt. 

Schrijf je in!
Top