The road to Sportpaleis

Nog nooit in de geschiedenis van de EuroMillions Cup Finals konden we spreken van een volledig Oost-Vlaams onderonsje. Ontdek hier hoe de finalisten hun plaatsje reserveerden om te gaan strijden in het Sportpaleis.

Overtuigend Lindemans Aalst

Enkele stevige partijen stoppen de trein van Lindemans Aalst niet af

Lindemans Aalst legde een vlekkeloos parcours af richting het Sportpaleis. In de achtste finale won het team van Johan Devoghel eenvoudig van VT Marke-Webis. In Sportcentrum Schotte werd het een stevige 3-0 (25-17, 25-18, 25-20).

De kwartfinale beloofde spektakel. Er stond een topper tegen Greenyard Maaseik op het programma. Op papier beloofde het een stevige strijd te worden. En zo geschiede. Aalst liep uit tot 2-0, maar niet zonder enige moeite. Het werd 25-19 en 25-23. Bij Maaseik weigerden ze om zich gewonnen te geven. Ze knokten zich terug in de wedstrijd door de volgende twee sets te winnen met 22-25. De belle moest beslissen wie zijn ticket richting halve finales kon boeken. Lindemans Aalst haalde de tie-break binnen met 15-12. Een topper op papier, maar ook op het veld.

In de halve finale ontving Lindemans Aalst eerst VHL in SC Schotte. Ondanks een kleine uitschuiver in de eerste set (17-25) overtuigden de carnavalisten. Het werd een stevige 3-1 overwinning waarin Lindemans Aalst 2 sets een stevige kloof kon slaan. De mannen van Leuven wouden zich niet laten kennen tijdens de terugwedstrijd. Het werd ongemeen spannend. De eerste set was een dubbeltje op zijn kant in het voordeel van Lindemans Aalst: 34-36. Set 2 slaagde het team van Kris Eyckmans er in om de bordjes in evenwicht te brengen met opnieuw het kleinste verschil (26-24). Sets 3 en 4 kon Aalst opnieuw zegevieren waardoor zij zeker zijn van hun ticket richting Sportpaleis. Waar kan men beter carnaval vieren dan in de Antwerpse evenementenhal?

De weg naar het Sportpaleis voor Caruur Gent

Caruur Gent pakt de golden set tegen Decospan Menen

Caruur Gent ontmoette Axis Guibertin A uit Nationale 1 als eerste horde. In Mont-Saint-Guibert kwamen de Oost-Vlamingen 0-2 voor. De mannen van Guibertin groeiden in de match en slaagden er in om de derde set binnen te halen. Een ware thriller: 30-28 voor de Waals-Brabanders. In de vierde set haalde Gent terug een beter niveau en kwam het klasseverschil toch bovendrijven. 1-3 voor Caruur Gent.

In de kwartfinale ontvingen de Gentenaars de collega's vanTectum Achel. Caruur Gent won met 3-0, maar de setstanden verraden een erg intense wedstrijd. 34-32, 25-21 en 25-23! De troepen van Jan Meertens werden terug naar Achel gestuurd met lege handen terwijl Caruur Gent zich verzekerde van een plaats in de halve finale.

In de halve finale stuntte Caruur Gent dankzij een ultieme golden set tegen Decospan Menen (dat titelverdediger Knack Roeselare uitschakelde in de kwartfinales). De heenwedstrijd in Menen won Gent nog redelijk stevige cijfers, maar de terugwedstrijd was een ander paar mouwen. 3 sets lang kwam Decospan Menen de Gentse thuisploeg overheersen. 16-25, 19-25 en 14-25. Gelukkig voor Caruur hadden ze de golden set nog achter de hand. Het werd 15-11 waardoor de mannen van Jan Van Huffel zich plaatsten voor de EuroMillions Cup Finals in het Sportpaleis.

VC Oudegem plaatst zich voor tweede jaar op rij voor de EuroMillions Cup Finals

Spannende tweestrijd met Hermes Rekkenshop Oostende

VC Oudegem mocht het in de achtste en kwartfinales opnemen tegen teams uit lagere reeksen, NRG VC Geel en Volley Haasrode Leuven. NRG VC Geel bleek weinig weerstand te kunnen bieden. Het roze legioen van Oudegem was veel te sterk. Het werd 3-0, met stevige setstanden. Tijd voor de kwartfinale.

In de kwartfinale moest VC Oudegem het opnemen tegen één van de titelkandidaten uit Nationale 1, Volley Haasrode Leuven. Ook VHL kon echter te weinig een vuist maken tegen het team van Fien Callens. Opnieuw kon VC Oudegem zich plaatsen voor de volgende ronde zonder setverlies: 3-0 (25-17, 25-22 en 25-19).

De halve finale beloofde andere koek. De finalisten van vorig jaar moesten het opnemen tegen de finalisten van 2 jaar geleden, Hermes Rekkenshop Oostende. Een spannend duel dus. Oudegem wist aan de kust de overwinning nipt binnen te halen. Na een felbevochten strijd trok Oudegem de 2-3 winst naar zich toe. Setstanden: 18-25, 28-26, 25-21, 18-25 en 13-15. Duidelijk een wedstrijd op het scherpst van de snee. In de return namen de kustdames snel het initiatief. Na een 2-0 voorsprong moesten ze echter het initiatief aan Oudegem laten. Oudegem kon met 26-24 de vierde set naar zich toe trekken. Een spannende tie-break. Hermes Rekkenshop Oostende wist zich alsnog in de strijd om het laatste ticket voor de finale te knokken met een 12-15. De golden set zou bepalen wie de finale speelt. Uiteindelijk zijn het de Oost-Vlaamse dames die tijdens de zesde set van de avond de bovenhand nemen. Een nieuwe Oost-Vlaamse finale dus tussen VDK Gent Damesvolley en VC Oudegem.

VDK Gent terug na enkele jaren afwezigheid

VDK Gent wint van Interfreight Brabo Antwerp in halve finale

VDK Gent moest meteen vol aan de bak. Waar andere ligateams uitgeloot werden tegen teams uit lagere reeksen, moesten de Gentse dames meteen tegen Saturnus Michelbeke, de finalist van 2 jaar geleden. In de Edugo Arena kwam Michelbeke snel op toerental. Ze wonnen de eerste set met 21-25. Het signaal voor Stijn Morand en zijn troepen om een tandje bij te steken. Of liever, 2 tandjes. Gent overklaste Michelbeke met 25-13, 25-17 en 25-13.

In de kwartfinale stond meteen een finale avant la lettre klaar. VDK Gent moest het in Beveren opnemen tegen Asterix. Een Oost-Vlaamse kraker. Gent haalde overtuigend de eerste twee sets binnen met 18-25 en 22-25. Bij een 0-2 voorsprong is een derde set altijd gevaarlijk. Zo bleek, want Asterix ging op zoek naar de aansluiting in een spannende set (25-23). De Gentse dames namen in de vierde set terug de bovenhand. Het werd 18-25 en VDK Gent kon zich klaarmaken voor de halve finales tegen Interfreight Brabo Antwerp.

In de halve finale nam VDK Gent de maat van de Antwerpse dames. Zowel de heen- als de terugwedstrijd werd relatief vlot gewonnen door Gent zonder setverlies. Zo kon VDK Gent Damesvolley haar plaats innemen in de finale.


Koop nu je tickets voor de EuroMillions Cup Finals 2022

Top