Kris Eyckmans volgt Koen Hoeyberghs op als technisch directeur topsport

19/12/2023

Kris Eyckmans (45) volgt Koen Hoeyberghs op al technisch directeur topsport van Volley Vlaanderen.
Hoeyberghs gaat in April 2024 op pensioen.
Eyckmans komt met onmiddellijke ingang aan het hoofd van de werking van de nationale ploegen, de jeugdteams en de topsportscholen volleybal, zowel indoor als beach.
Samen met zijn voorganger zal hij de transitie en de continuïteit bewaken.

“Kris Eyckmans is vertrouwd met de werking van de Yellow Tigers en de Red Dragons, de werking van de topsportschool en de jeugdselecties. Ook de interne werking van Volley Vlaanderen is geen onbekende” aldus het bestuursorgaan van Volley Vlaanderen. “Bovendien is Kris ook actief geweest als leidinggevende in verschillende andere sectoren”

“De afgelopen maanden hebben we mooie resultaten behaald, op het zand, in de zaal, met de seniors en met de jeugd,” aldus Eyckmans. “De Dragons hebben op een haar na de olympische spelen gemist. De wereldtitel van Van Langendonck-Vercauteren (U21) in het beachvolleybal biedt veel perspectief voor de volleysport in België. Ik ga nu, samen met de Koen, de continuïteit verder bewaken om binnen afzienbare tijd nieuwe accenten en invalshoeken te ontwikkelen. Ik begin mij vanaf vandaag te verdiepen in de dossiers waarmee ik de minste voeling heb.” Besluit Eyckmans.

Eyckmans is tot in april aan de slag als clubcoach bij Volley Haasrode Leuven. Hij stopt ook als assistent in de staf van de Red Dragons.
Na het seizoen zal hij zich volledig aan zijn taak als technisch directeur wijden.

Top