European Golden League 2023

Woensdag 28 juni spelen de Yellow Tigers de terugwedstrijd van de halve finale in de European Golden League.

👇 Bestel snel jouw tickets! 👇

Koop nu nog je tickets voor de halve finale van de Yellow Tigers tegen Zweden.

00
DAGEN
00
UREN
00
MINUTEN
00
SECONDEN


Onze Red Dragons spelen drie thuismatchen tijdens de European Golden League 2023. Ze starten hun campagne op zaterdag 27 mei 2023 tegen Kroatië om 17u00 in Kortrijk. De tweede match spelen ze op zaterdag 3 juni 2023 tegen Oekraïne om 20u00 in Beveren. De laatste poulematch is op zaterdag 10 juni 2023 om 18u00 tegen Noord-Macedonië in de Spiroudome in Charleroi.

Ook dit jaar zijn onze Yellow Tigers actief in de European Golden League. Zij zullen twee thuismatchen afwerken die telkens aansluitend zijn op de matchen van de Red Dragons. De Yellow Tigers spelen ook hun eerste poulematch op 27 mei 2023 om 20u00 in Kortrijk tegen Bosnië en Herzegovina. De andere thuismatch zal plaatsvinden op 3 juni 2023 om 17u00 in de Topsporthal in Beveren. Dan nemen onze Yellow Tigers het op tegen Zweden. 

In de European Golden League spelen dit jaar 12 nationale teams bij de mannen en 9 bij de vrouwen. Er staat veel op het spel, waaronder een geldprijs voor de uiteindelijke winnaars én het recht om deel te nemen aan de FIVB Volleyball Challenger Cup in de zomer van 2023. Daar ligt een felbegeerd ticket klaar voor een deelname aan de internationale volleybalelite in de VNL van 2024.

De European Golden League 2023 zal van start gaan in het weekend van 27 mei. Na de poulefase zal de Final Four voor de European Golden League 2023 bij de mannen afgewerkt worden in Kroatië. Daar speelt het gastland samen met de 3 poulewinnaars om de hoogste eer. Bij de vrouwen wordt de Final Four afgewerkt in twee halve finales, een thuis- en uitwedstrijd.

Speelschema Red Dragons


Speelschema Yellow Tigers


Welke Red Dragons selecteerde de bondscoach voor de European Golden League 2023?

Bondscoach Emanuele Zanini selecteerde zesentwintig spelers voor zijn brede selectie van de European Golden League 2023. 

Speelsteden

SC Lange Munte – Kortrijk
Bad Godesberglaan 22, 8500 Kortrijk

De sportcampus Lange Munte, een infrastructuur met internationale klasse, bevindt zich op Hoog Kortrijk, in het groene hart van de stad. Afgelopen jaren werden hier al verschillende internationale toptoernooien gespeeld. Onder meer de VNL, Final Four van de European Golden League en het WKU20 meisjes.Topsporthal Beveren– Beveren
Klapperstraat 103, 9120 Beveren

De topsporthal in Beveren, ook wel de thuisbasis van de vrouwenvolleybalclub Asterix AVO genoemd, bevat 1.500 zitplaatsen.
Het bestaat uit twee sporthallen, een gevechtssport- en trampolinehal en drie zalen voor gevechtssporten.Spiroudome– Charleroi
Rue des Olympiades 2, 6000 Charleroi

Le Dôme is een polyvalente zaal die hoofdzakelijk als sportcomplex wordt gebruikt. Zo is het de thuishaven van Spirou Basket Charleroi. De zaal kan worden omgevormd tot conferentie- of concertzaal of kan volledig worden omgetoverd voor een gala-avond!


Tomabelhal - Roeselare
Diksmuidsesteenweg 396, 8800 Roeselare

De Tomabelhal in Roeselare is de thuishaven van Knack Volley Roeselare. Onze nationale teams waren er al meer dan eens te gast om hun wedstrijden af te werken.

Benieuwd naar de andere halve finale van de European Golden League bij de vrouwen?

Neem gerust een kijkje voor meer informatie.

Mobiliteit

Ben jij het ook beu om minuten lang aan te schuiven vooraleer je op of van de parking kan rijden? Neem gerust een kijkje naar alternatieve vervoersmiddelen en maak er een aangenamere reis van.

Lees meer
Top